Weerbericht en verwachtingen België

Weerbericht en verwachtingen België

ZONNIG, DROOG EN IN DE NAMIDDAG GEVOELIG ZACHTER!

 

belgie_2_1604

 

Weersituatie:

Een hogedrukgebied lag vanochtend ten noorden van de Waddeneilanden en zal zich naar Duitsland gaan verplaatsen. Het zorgt boven onze omgeving voor een zwakke zuidoostelijke stroming en de aanvoer van zachtere lucht. Donderdagavond nadert er vanuit het noordwesten een koufront die in de nacht naar vrijdag doorheen ons land naar het zuidoosten zal trekken. Daarachter gaat de temperatuur flink naar omlaag.

 

Extremen België van dinsdag 15 april:


Maximumtemperatuur

1. Schaffen 12,6°C 
2. Kleine Brogel 12,6°C
3. Houffalize 12,2°C
4. Antwerpen 12,1°C
5. Semmerzake 11,5°C

Minimumtemperatuur:

1. Chievres -0,3°C 
2. Mont-Rigi -0.3 °C
3. Florennes 0,0 °C
4. Kleine Brogel 0,0 °C
5. Spa 0,5 °C

Neerslag in mm over 24 uur:

1. Kleine Brogel 0.0 mm       
2. Elsenborn 0.0 mm       
3. Schaffen 0.0 mm     
4. Bierset 0.0 mm    
5. St. Hubert 0.0 mm

 

Verwachting voor vandaag; woensdag:

Vandaag is het over gans het land zonnig en droog. Met maxima die klimmen naar 11°C in de Hoge Venen en lokaal mogelijk 17°C boven de zandgronden in de Kempen wordt het gevoelig zachter dan maandag en zal het in de loop van de namiddag plezant aanvoelen. De wind waait zwak en komt uit de oost tot zuidoost sector.

 

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt of helder en kan zich in de Ardense valeien heel lokaal een mistbankje vormen. Het wordt minder koud dan de afgelopen nacht. We verwachten minima tussen 5°C langs de kust, 3°C over het centrum en rond het vriespunt in de Hoge Venen. Er waait een zwakke naar zuid ruimende wind.

 

Verwachting voor morgen; donderdag:

Donderdag in de voormiddag is het nog zonnig en droog. In de loop van de namiddag zal de sluierbewolking vanuit het noordwesten gaan toenemen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het nog tot eind van de namiddag vrij zonnig. In de loop van de avond zal een regenzone het noordwesten van ons land kunnen bereiken. De maxima liggen tussen 14 of 15°C in de Hoge Venen en langs de kust en 18°C in de Kempen en de Gaume. De wind waait spant aan tot matig en zal gaan ruimen naar het zuidwesten.

 

Vooruitzichten van vrijdag tot en met maandag:

Vrijdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met een enkele bui. Het wordt tijdelijk gevoelig frisser met maxima tussen 12 en 14°C. Zaterdag zijn er perioden met zon en in de loop van de namiddag zal de buienkans vanuit het zuiden gaan toenemen en bestaat er ook kans op een onweder. Tijdens de Paasdagen is het wisselend bewolkt met verspreid een enkele bui. Het wordt terug zachter met maxima die zich bewegen richting 18°C.

belgie_1_1604

 

Foto's en video's

Europa kaart

Buienradar Europa

Satelliet België

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Regenverwachting

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur

Drukverwachting Europa