Weerbericht en verwachtingen België

Weerbericht en verwachtingen België

VRIJDAG WORDT HET WARM, EIND VAN DE DAG VANUIT HET ZUIDEN EEN DONDERBUI!


belgie_1_2404

 

Weersituatie:

Ons land bevindt zich tussen de belangrijkste weersystemen in waardoor het kalm weer zal zijn. Een hogedrukgebied ligt boven Scandinavieë en een depressie op de Atlantische Oceaan. In de loop van de dag wordt de atmosfeer onstabiel en kan zich een bui gaan vormen, tevens ligt er een zwak front over onze omgeving. Vrijdag wordt tijdelijk gevoelig warmere lucht naar onze streken gevoerd. Deze warme lucht wordt in de avond vanuit het zuiden verdreven door een zone met regen- of onweersbuien.

 

Extremen België van woensdag 23 april:


Maximumtemperatuur

1. Schaffen 21,6°C 
2. Kleine Brogel 21,3°C
3. Antwerpen 21,1°C
4. Gent 20,9°C
5. Semmerzake 20,9°C

Minimumtemperatuur:

1. Elsenborn 3,0°C 
2. Mont-Rigi 5.8 °C
3. Oostende 6,0 °C
4. Houffalize 6,5 °C
5. St. Hubert 6,6 °C

Neerslag in mm over 24 uur:

1. Koksijde 8.0 mm       
2. Oostende 4.0 mm       
3. Houffalize 4,0 mm     
4. Lille 3.0 mm    
5. Semmerzake 2.0 mm

 

Verwachting voor vandaag; donderdag:

Vandaag is er veel bewolking met slechts af en toe zon en verspreid over het land valt een bui of wat regen met in het binnenland ook kans op een donderslag. We verwachten maxima tussen 17°C langs de kust en op de Ardense Hoogten tot 20°C in de Kempen. Er staat een zwakke tot matige noorden tot noordoostenwind.

 

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht wordt het overal droog en volgen stilaan breder wordende opklaringen. De minnima situeren zich tussen een erg zachte 8 en 12°C. De wind waait zwak tot matig en komt uit de noordoost sector.

 

Verwachting voor morgen; vrijdag:

Vrijdag zijn er perioden met zon en blijft het in de voormiddag droog. In de loop van de namiddag komt er vanuit het zuiden meer bewolking ons land binnen en zal de kans op een regen- of onweersbui gaan toenemen. Er worden maxima verwacht tussen een warme 20°C langs de kust en op de Ardense Hoogten tot mogelijk lokaal 25°C boven de zandgronden in de Kempen. De zwakke tot matige wind komt meestal uit het oosten.

 

Vooruitzichten van zaterdag tot en met maandag:

Het is de komende dagen wisselend tot zwaar bewolkt en soms vallen er verspreid over België buien door toedoen van een lagedrukgebied dat zich vanaf het weekend zal gaan nestelen boven de Britse Eilanden. De temperatuur gaat terug naar 12 tot 16°C op maandag.

 

belgie_2_2404

 

Foto's en video's

Europa kaart

Buienradar Europa

Satelliet België

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Regenverwachting

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur

Drukverwachting Europa