Weerbericht en verwachtingen België

Weerbericht en verwachtingen België

HET BLIJFT VOORLOPIG ERG WINDERIG MET KANS OP RUKWINDEN!

 

Belgie _3003_1

 

Weersituatie voor vandaag en morgen:

 

 

Vandaag krijgen we vanuit het westen te maken met een wig van hoge druk die zal zorgen voor een stabilisering van de atmosfeer. In de avond krijgen we alweer te maken met een volgende storing die is verbonden aan een lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan die zich snel over de Britse eilanden via de Noordzee naar Denemarken zal verplaatsen. Het systeem zal opnieuw zorgen voor erg winderig weer met kans op rukwinden. Aan de achterzijde wordt dinsdag met een westelijke stroming onstabiele lucht naar onze streken gevoerd.

 

Extremen België van zondag 29 maart:

 

 

Maximumtemperatuur

 

1. Torhout 12,2° 
2. Antwerpen 12,2°
3. Gent 12,1°
4. Houffalize 12,0°
5. Chievres 12,0°

Minimumtemperatuur:

 

1. Mont-Rigi 4,9° 
2. Elsenborn 5,4°
3. St. Hubert 5,5°
4. Spa 6,4°
5. Florennes 7,0

Neerslag in mm over 24 uur:

 

1. Mont-Rigi 6.0 mm       
2. Antwerpen 5.0 mm       
3. Torhout 4.0 mm     
4. Ukkel 4.0 mm    
5. St. Hubert 4.0 mm

 

Verwachting voor vandaag;  maandag:

 

Vandaag is het wisselend bewolkt en blijft meestal droog. In de namiddag verwachten we vanuit het westen een toename van de sluierbewolking. De maxima schommelen tussen 5° op de Ardense Hoogten en 10° over het centrum van het land en in de Kempen. Er staat een matige tot vrij krachtige en langs de kust vrij krachtige tot krachtige westen tot noordwestenwind.

  

Verwachting voor vanavond en vannacht:

 

Vanavond raakt het vanuit het westen zwaar bewolkt tot betrokken en gaat het intensief regenen. Vanavond daalt de temperatuur nog naar omstreeks 6°, maar vannacht loopt de temperatuur op richting 10° in het westen. In de Ardennen zal de temperatuur achterblijven. De zuidwestenwind spant aan tot vrij krachtig of krachtig en langs de kust tot zeer krachtig en mogelijk stormachtig. We verwachten in de kuststreek rukwinden tot 90 km/h.

 

Verwachting voor morgen; dinsdag:  

 

Dinsdag is het wisselend tot zwaar bewolkt en vallen verspreid over het land enkele buien. Maxima klimmen naar 7° in de Hoge Venen en 10-12° in andere streken. Het blijft erg winderig met een vrij krachtige of krachtige en langs de kust zeer krachtige westenwind. Ook bestaat er nog steeds kans op rukwinden tot 90 km/h. In de namiddag en avond zal de wind stil aan in kracht gaan afnemen.

 

Vooruitzichten voor woensdag t/m vrijdag:

 

De komende dagen is het wisselend tot soms zwaar bewolkt en vallen een paar buien. Vrijdag is het zwaar bewolkt met af en toe regen. Het blijft voorlopig fris voor de tijd van het jaar met maxima die zich bewegen rond 9°. In de Ardennen ligt de temperatuur 's nachts rond het vriespunt.

 

Belgie _1_2903

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Europa kaart

Buienradar Europa

Satelliet België

Satelliet Belgie: Zon of wolken?

Regenverwachting

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur

Drukverwachting Europa