Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Zon en stapelwolken

Zon en stapelwolken

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2019 om 06:00 door Ed Aldus

De komende dagen is het rustig en blijft het droog in België. De maxima gaan omhoog naar 13 tot 17 graden op vrijdag. In het weekend wordt het terug frisser!

Vandaag begint de dag vrij zonnig en blijft het droog. In de loop van de dag gaan er stapelwolken ontstaan die de zon in meer of mindere mate afschermen. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Ardense Hoogte en 12 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig en komt uit het westen tot zuidwesten.

Vanavond zijn er opklaringen en blijft het droog. In de loop van de nacht verwachten we over de noordwestelijke landshelft meer bewolking. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 6 graden langs de kust. De wind waait zwak en aan zee soms matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten.

Morgen is het over het noordwesten dikwijls zwaar bewolkt en blijft het nagenoeg droog. Ten zuiden van Samber en Maas zijn er zonnige perioden en blijft droog. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 11 tot 14 graden in andere streken. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

De dagen erna zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De maxima stijgen op vrijdag naar 13 tot 17 graden. In het weekend wordt met een noordwestelijke stroming terug frissere lucht aangevoerd met op een zaterdag meer bewolking en mogelijk een drupje regen. De maxima gaan terug naar 6 tot 10 graden op zondag.

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.