Actueel

Weerbericht

Morgen kans op een bui

Geplaatst op maandag 12 november 2018 om 17:00 door Ed Aldus

Na morgen zorgt een hogedrukgebied boven het oosten van Europa voor rustig en droog weer. In de temperatuur komt de eerste dagen nog geen verandering.

Vanavond en vannacht volgen in het hele land brede opklaringen en blijft het droog. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe regen. De minima bewegen zich tussen 6 graden in de Hoge Venen en 9 graden langs de kust. Er waait een matige en aan zee matig tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen is het wisselend bewolkt en bestaat er over de noordwestelijke landshelft eerst kans op een regenbui. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 12 tot 14 graden in andere streken. De wind waait matig tot vrij krachtig en langs de kust vrij krachtig tot soms krachtig.

De dagen erna zijn we vertrokken voor een lange periode van rustig en droog novemberweer. Het heeft te maken met een hogedrukgebied boven het oosten van Europa. Er zijn zonnige perioden met later in de week in de nacht en ochtend kans op nevel, mist of lage bewolking. De maxima zakken stilaan van 13 graden op woensdag naar 11 graden op zaterdag. De nachten worden kouder met later in de Hoge Venen kans op lichte vorst.

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.