Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland


Sneeuwbuien

Sneeuwbuien

Geplaatst op dinsdag 22 januari 2019 om 17:45 door Ed Aldus

Vanavond en vannacht is het dikwijls zwaar bewolkt met vooral over het westen kans op sneeuwbuien. Over het zuidoosten valt eerst nog lichte sneeuw. De minima liggen tussen -7 graden in de Ardennen en tussen 0 en -3 graden in andere streken. De wind waait zwak en komt uit het zuiden tot zuidoosten.

Morgen is het dikwijls zwaar bewolkt met een winterse bui of sneeuwbuien over het zuidwesten. De maxima bewegen zich tussen -2 graden in de Hoge Venen, 1 graad over het centrum en 2 graden langs de kust. De wind waait zwak uit het oosten en krimpt naar het noordoosten.

De dagen erna blijft het koud in België. In het weekend wordt het wisselvalliger en iets zachter. Donderdag en vrijdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De maxima liggen tussen -2 en +3 graden. In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig met in de Oostkantons minima tot -8 graden. Zaterdag verwachten we regen en natte sneeuw en zondag vallen er winterse buien of sneeuwbuien in de Ardennen. De maxima klimmen naar het vriespunt in de Ardennen en 6 graden aan zee. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.