Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Komende dagen wordt het warmer!

Komende dagen wordt het warmer!

Geplaatst op zondag 16 juni 2019 om 06:15 door Ed Aldus

Vandaag zijn er zonnige perioden en is het aangenaam, wel bestaat er kans op een lokale bui. De komende dagen wordt het snel warmer met op woensdag maxima tot 30 graden. Woensdag in de namiddag verwachten we een toenemende kans op onweders!

Vandaag zijn er perioden met zon en vormen zich stapelwolken met kans op een lokale bui. De maxima stijgen naar 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. Er waait een tot matig toenemende zuidwestenwind.

Vanavond wordt het overal droog met vannacht brede opklaringen. De minima situeren zich tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het westen. De zwakke wind gaat uit het zuiden waaien.

Morgen is het eerst vrij zonnig met al snel vorming van stapelwolken en blijft het droog. Eind van de namiddag en begin van de avond lossen de stapelwolken weer op. De maxima schommelen tussen 20 graden aan zee en 26 graden in de Kempen. De zwakke tot matige wind waait eerst meestal uit het oosten of zuidoosten.

De dagen erna zijn er zonnige perioden met op woensdag een toenemende kans op regen- en onweersbuien. Op donderdag is het wisselend bewolkt met nog een enkele bui en in het oosten mogelijk nog een donderklap. De maxima stijgen naar 25 tot 30 graden op woensdag. Op donderdag is het met 19 tot 22 graden minder warm.

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.