Wintersport

Wintersport weerbericht

Weerbericht Nederland


Donderdag sneeuw in de Italiaanse skigebieden

Donderdag sneeuw in de Italiaanse skigebieden

Geplaatst op maandag 21 januari 2019 om 18:00 door Jan Visser

In de skigebieden van Zwitserland en Oostenrijk wordt deze week geen grootschalige sneeuwval verwacht. In de Franse Alpen en in de Italiaanse skigebieden sneeuwt het vooral op donderdag en dat is met name voor skiërs in Italië goed nieuws.

Dinsdag begint zeer koud in Oostenrijk met in veel dalen temperaturen beneden -15 graden. Overdag is het verder zonnig wintersportweer: later neemt in vooral Karinthië de bewolking toe. In Zwitserland boven 1000 meter overwegend meest zonnig. Aan de zuidzijde van de Alpen blijft het ook later op de dag helder, elders een geleidelijke toename van de hoge en middelbare bewolking. In de Franse Alpen is het zonnig, maar in de ochtend flink koud met aanvankelijk temperaturen beden -10 graden. In de Italiaanse Alpen en Dolomieten verloopt de dag droog en doet de zon goede zaken.

Woensdag verloopt in westelijk Oostenrijk droog met naast bewolking ook af en toe zonneschijn. Elders komt het af en toe tot sneeuw. De sneeuw is meest licht, maar in delen van Stiermarken en Burgenland sneeuwt het wat harder. In Zwitserland kan er in het westen (onder meer in de Jura) wat lichte sneeuw vallen. In de rest van het land een toename van de bewolking, maar op een paar vlokken na droog. In het Engadin zijn nog enkele opklaringen mogelijk. In de Franse Alpen en in de Pyreneeën valt sneeuw: ook in Andorra. Eindelijk sneeuwval van betekenis in de meeste Italiaanse skigebieden: vooral in de loop van de dag in de Dolomieten.

Donderdag perioden met zon in Vorarlberg, Tirol, Salzburg en Oost-Tirol. In de rest van Oostenrijk is het vaak bewolkt met soms wat lichte sneeuw. In Zwitserland is het aan de zuidkant van de Alpen overwegend zonnig. Ook in het hooggebergte geregeld zon: in het westen is het vaak bewolkt met soms wat lichte sneeuw. In de Franse wintersportgebieden nemen de neerslagkansen af en komt de zon er geregeld aan te pas. In de Italiaanse skigebieden wordt het weer droog en meest zonnig.

De dagen daarna doet in de Franse en Italiaanse wintersportcentra de zon zich gelden en is de kans op sneeuw klein. In Zwitserland en vooral Oostenrijk op vrijdag regionaal nog sneeuw: zaterdag droog en geregeld zonnig skiweer.