Weerbericht

Weerbericht

Opnieuw zonnig

Geplaatst op zondag 22 januari 2017 om 09:00 door Ed Aldus

Vandaag is het opnieuw zonnig en droog. De maxima klimmen naar -2°C in de Ardennen, 3°C over het centrum en 5°C langs de kust. De zwakke wind waait uit een veranderlijke richting.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en krijgen we vanuit het westen te maken met lage bewolking en er kan zich mist gaan vormen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het vrij helder. De temperatuur loopt uiteen van -1°C langs de kust, -5°C over het centrum en -13°C in de Ardennen. De zwakke wind komt uit een veranderlijke richting.

Morgen wellicht een tweedeling met ten zuiden van Samber en Maas een vrij zonnig weerbeeld en in Vlaanderen meer lage bewolking en eerst nog plaatselijk mist. De maxima schommelen tussen +5°C langs de kust, +3°C over het centrum en -2°C boven de sneeuw in de Ardennen. De zwakke tot matige wind is veranderlijk van richting.  

De komende dagen zorgt een hogedrukgebied voor het aanhouden van het rustige en koude weer. Dinsdag is het wisselend tot zwaar bewolkt en blijft het droog. Vanaf woensdag wordt het opnieuw voor een aantal dagen vrij zonnig. De maxima liggen tussen +4°C langs de kust, rond +2°C  over het centrum van het land en -2°C in de Ardennen. In de nacht lichte tot matige vorst en in de Ardennen verwachten we boven de sneeuw matige tot strenge vorst met minima tussen -8 en -12°C. In de Ardennen blijven de wintersportmogelijkheden t/m vrijdag goed. Momenteel ligt er 10 tot 48 cm sneeuw in de Ardennen, de meeste sneeuw ligt in de Hoge Venen.

image description
Ed Aldus
Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.