Weerbericht

Weerbericht

Wisselvallige en frisse week

Geplaatst op zondag 23 april 2017 om 08:15 door Ed Aldus

Vandaag is het wisselend bewolkt en blijft het meestal droog. Alleen langs de Nederlanse grens bestaat er kans op een buitje. De maxima bewegen zich tussen 7 en 12 graden. De zwakke tot matige wind waait uit de noord sector. 

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt of helder en blijft het droog. Later zal de bewolking over het noordwesten gaan toenemen. Het wordt koud met minima tussen -1 graad ten zuiden van Samber en Maas en 6 graden langs de kust. Er waait een zwakke en langs de kust later matige zuidwestenwind.  

Morgen is het zwaar bewolkt met ten zuiden van Samber en Maas eerst nog zonnige perioden en blijft het droog. Pas aan het eind van de namiddag en in de avond gaat het vanuit het noordwesten regenen. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden over het centrum van het land. Er waait een matige zuidwestenwind.

De dagen daarna is het wisselvallig met gure buien met kans op korrelhagel, een donderklap en in de Hoge Venen bestaat er zelfs kans op smeltende sneeuw. Het wordt gevoelig frisser met maxima dalend naar 6 en 11 graden. In de Ardennen kan het 's nachts licht gaan vriezen.

image description
Ed Aldus
Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.