Weerbericht

Weerbericht

De komende dagen is het wisselvallig

Geplaatst op zaterdag 25 februari 2017 om 06:15 door Ed Aldus

Vandaag zijn er ten zuiden van Samber en Maas zonnige perioden. Elders verwachten we vanuit het westen verdere toename van de bewolking, maar het blijft overal droog. De maxima klimmen naar 4°C in de Ardennen en 9°C in Vlaanderen. Er waait een matige en langs de kust in de namiddag vrij krachtige zuidwestenwind. 

Vanavond en vannacht is het zwaar bewolkt met later over het noorden lichte regen of motregen bij tussenpozen. Ten zuiden van Samber en Maas en langs de Franse grens blijft het droog. Met minima die liggen tussen 2°C over het zuidoosten en 7°C over het noordwesten blijft het zacht. De matige wind waait uit de zuidwest sector. Langs de kust waait de wind vrij krachtig.

Morgen blijft het zwaar bewolkt met van west naar oost wat lichte regen.  In de namiddag wordt het vanuit het westen droger. De maxima schommelen tussen 5°C in de Ardennen en 11°C in Vlaanderen. Er waait een matige en langs de kust vrij krachtige of krachtige zuidwestenwind.

De komende dagen trekken geregeld storingen doorheen ons land met perioden van regen of buien en tussendoor sporadisch opklaringen. Dinsdag kunnen de buien in de Ardennen een winters karakter aannemen. De maxima schommelen maandag tussen 5 en 9°C en dinsdag wordt het 3 tot 7°C. 

image description
Ed Aldus
Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.