Over Buienradar

De Buienradar website, vertrouwd en toch helemaal nieuw

De nieuwe website van Buienradar

In het jaar dat Buienradar 10 jaar bestaat lanceren we een nieuwe versie van de website. Deze nieuwe versie is tot stand gekomen met behulp van veel onderzoeken en testen met gebruikers van Buienradar. We zijn trots op het resultaat. De website is persoonlijker, sneller en nog beter geschikt voor meerdere schermen, zoals smartphones en tablets.

Één website voor alle schermen

Voorheen was het lastig om de website op kleinere schermen te bekijken. Dit is een van de punten die we graag wilden verbeteren. De nieuwe versie van de website is schaalbaar naar bijna alle schermformaten. Zodoende kun je alle vertrouwde informatie optimaal goed gebruiken.

Persoonlijk weer, jouw weer

Iedereen is anders en heeft andere behoeften, als het gaat om het weer. De één gaat met de fiets, de ander gebruikt de auto om te reizen. Ook het tijdstip waarop gebruikers de diensten van Buienradar gebruiken is voor iedereen anders. We hebben een nieuw onderdeel in de site, Mijn Weer, hier kun je favoriete plaatsen vinden en de toekomst nog veel meer persoonlijke instellingen.

Zoeken is vinden

We hebben de zoekmachine volledig op de schop genomen en een natuurlijker manier van zoeken gebruikt. In de zoekbalk kun je naast alle plaatsen in de wereld ook de verschillende functionaliteiten van de website opzoeken. Voor de grotere schermen is er een brede zoekbalk opgenomen onder de navigatie, zodat je snel een locatie kunt opzoeken.

Overzicht en relevantie

Een punt wat in feedback van gebruikers vaak terug kwam was dat de pagina’s soms erg vol waren. Dit hebben we als eerste aangepakt, met als resultaat pagina’s waar alleen de meeste relevante informatie getoond wordt, waardoor er meer rust en overzicht ontstaat.