Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Morgen doortocht van een regenzone

Morgen doortocht van een regenzone

Geplaatst op zaterdag 07 december 2019 om 17:00 door Ed Aldus

De komende dagen is het een komen en gaan van storingen. Soms zorgt een wig van hoge druk tijdelijk voor een weersverbetering, zoals vandaag. Morgen trekt alweer een volgende storing met regen doorheen ons land naar het zuidoosten. Het blijft voorlopig zacht voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht is het zwaar bewolkt en droog. Eind van de nacht begint het in het westen te regenen. De zachte minima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en 8 graden in het westen. De zuidwestenwind neemt toe en wordt in de nacht vrij krachtig en aan zee krachtig.

Morgenochtend doortocht van een regenzone met in de namiddag vanuit het westen enkele opklaringen en kans op een bui. Het is erg zacht met maxima die schommelen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 10 tot 12 graden in andere streken. Er waait een vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind.

De dagen erna blijven depressies met de bijbehorende storingen het weer in België bepalen. Van winterweer is voorlopig geen sprake. Het is en blijft wisselvallig met geregeld regen of buien en tussendoor kortdurende droge perioden met opklaringen. Het blijft zacht met maxima tussen 4 en 9 graden.

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.