Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

In Belgisch-Lotharingen tropisch heet!

In Belgisch-Lotharingen tropisch heet!

Geplaatst op woensdag 26 juni 2019 om 17:30 door Ed Aldus

Het blijft voorlopig erg warm in België met in Belgisch-Lotharingen nog tropische temperaturen. Het kustgebied krijgt te maken met een koele zeebries. De komende dagen blijft de zon schijnen en in het weekend wordt het terug warmer.

Vanavond en vannacht is het helder. De minima liggen tussen 15 graden in het noorden en 19 graden in het uiterste zuidoosten. Er waait een matige noorden- tot noordoostenwind.

Morgen is het schitterend weer met volop zon en blijft het opnieuw droog. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee, 26 graden over het centrum en 30 graden in Belgisch-Lotharingen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind.  

De dagen erna zorgt een hogedrukgebied tot in het weekend voor zonnig en droog. De maxima schommelen eerst tussen 20 en 31 graden. In het weekend wordt het in het binnenland weer overal tropisch heet met maxima tussen 30 en 34 graden. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.