Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Komende dagen frisser

Komende dagen frisser

Geplaatst op woensdag 24 april 2019 om 16:45 door Ed Aldus

De komende dagen wordt het gevoelig frisser. Vooral het weekend verloopt wisselvallig, dan trekt een storing doorheen ons land trekt.

Vanavond trekken buien over het land naar het noordoosten met kans op onweer en rukwinden. Vannacht wordt het overal droog met opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en komt uit het zuiden of zuidoosten.

Morgen laat eerst de zon zich zien. Al snel neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten met in de middag buien en lokaal mogelijk een donderslag. Het wordt frisser met maxima tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig en komt uit het zuiden.

De dagen erna trekt er in het weekend een lagedrukgebied van west naar oost doorheen ons land. Vrijdag is het wisselend bewolkt met kans op een bui. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden. In het weekend is het wisselvallig met geregeld regen of buien en is het fris voor eind april. De maxima komen niet hoger meer uit dan 8 tot 13 graden. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.