Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Regen en rukwinden tot 100 km/u

Regen en rukwinden tot 100 km/u

Geplaatst op zondag 16 februari 2020 om 16:30 door Ed Aldus

Een stormdepressie bij IJsland zorgt voor een strakke zuidwestenwind. In de loop van de namiddag en vanavond passeert vanuit het noordwesten een actief koufront. Het is erg zacht voor half februari met maxima tot 17 graden. 

Vandaag is het zwaar bewolkt met perioden van regen. In de loop van de namiddag verwachten we vanuit het noordwesten meer regen op het koufront. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Ardennen en mogelijk 17 graden in de Kempen, het is daarmee erg zacht voor half februari. De zuidwestenwind waait vrij krachtig of krachtig en langs de kust zeer krachtig of stormachtig met kans op rukwinden tussen 75 en 100 km/u.  Op de Noordzee kwam het inmiddels al tot een zuidwesterstorm, windkracht 9 en daarmee is het nu officieel een storm.

Vanavond trekt een actieve regenzone doorheen ons land naar het zuidoosten en bestaat er kans op rukwinden tot 90 km/u. Begin van de nacht heeft de regen ons land verlaten en klaart het op. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden in het westen. De zuidwestenwind neemt af en wordt matig en langs de kust vrij krachtig of krachtig. 

Morgen is het wisselend bewolkt met eind van de voormiddag vanuit het westen buien met kans op korrelhagel en rukwinden. Op de Ardense Hoogten bestaat er kans op een bui met smeltende sneeuw. De maxima klimmen naar 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in Vlaanderen. Er waait een matig tot vrij krachtige en langs de kust krachtige zuidwestenwind.

De dagen erna blijft het tot het volgend weekend wisselvallig en zacht in België. Het is wisselend tot zwaar bewolkt met een af en toe regen of een bui. Op de Ardense Hoogten kan de neerslag soms een winters karakter aannemen. Soms is het winderig en het blijft zacht voor februari met maxima tussen 4 en 10 graden.  

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind