Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

In het binnenland lokaal een bui

In het binnenland lokaal een bui

Geplaatst op donderdag 05 augustus 2021 om 10:30 door Ed Aldus

Een depressie verplaatst zich richting Ierland, het bijbehorend frontensysteem trekt vannacht doorheen ons land. Morgen spant de zuidwestenwind aan en wordt onstabiele lucht aangevoerd met buien. Het blijft relatief fris voor begin augustus.

Morgen is het wisselend bewolkt met in het binnenland vorming van een paar lokale buien. In het westen blijft het de hele dag droog. De maxima klimmen naar 18 graden in de Hoge Venen, 21 graden in het westen en 22 graden in de Kempen. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt toe tot matig.

Vanavond en vannacht raakt het vanuit het westen zwaar bewolkt met regen vanaf de kust. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het westen. Er waait een matige en langs de kust tot matig of vrij krachtig aanspannende zuiden- tot zuidoostenwind. De wind ruimt eind van de nacht naar het zuidwesten.

Morgen is het wisselend tot dikwijls zwaar bewolkt met buien en bestaat er kans op onweer. De zuidwestenwind spant aan tot matig en langs de kust tot krachtig. De maxima klimmen naar 17 graden in de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen en in het centrum.  

De dagen erna zorgt een depressie boven het noorden van de Britse Eilanden in het weekend en op maandag voor wisselvallig weer. Het is wisselend bewolkt met enkele regen- en onweersbuien. De maxima bewegen zich tussen 17 graden in de Hoge Venen en 20 of 21 graden in Vlaanderen.

image description
Ed Aldus
Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind