Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Zonnig en zacht

Zonnig en zacht

Geplaatst op donderdag 28 oktober 2021 om 10:30 door Ed Aldus

Een hogedrukgebied boven het oosten van Europa zorgt voor zonnig en zacht weer. Morgen neemt in de namiddag de bewolking in het westen toe. In de Ardennen blijft het nog zonnig.

Vandaag is het zonnig en blijft het droog. In de Ardennen begint de dag met lage bewolking of mist en daar is ook in de namiddag wat bewolking aanwezig. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Venen, 16 graden langs de kust en 17 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Vanavond en vannacht is het helder en bestaat er in de Ardennen nog een kleine kans op lage bewolking of mist. De minima situeren zich tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. In de Ardense Valleien kan de temperatuur dalen tot dichtbij het vriespunt. De wind waait zwak tot matig en komt uit de zuid sector.

Morgen is het in de voormiddag nog zonnig en blijft het droog. In de namiddag neemt de bewolking vanuit het westen toe en uiteindelijk raakt het in het westen zwaar bewolkt met eind van de namiddag vanaf de kust lichte regen. In de Ardennen blijft het in de namiddag nog zonnig. De aangevoerde lucht wordt nog wat zachter. De maxima klimmen naar 15 graden in de Hoge Venen, 16 graden langs de kust en 19 graden in de Kempen. Er staat een matige zuidenwind.

In het weekend en begin volgende week is het wisselvallig met af en toe regen of een bui bij tussenpozen. Soms zijn er opklaringen. Op maandag staat er langs de kust een krachtige zuidwestenwind. In het weekend is het zacht met maxima tussen 12 en 17 graden. Na het weekend wordt het frisser met op dinsdag nog maxima tussen 7 en 12 graden.

image description
Ed Aldus
Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind