Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Stilaan wat minder buien

Stilaan wat minder buien

Geplaatst op dinsdag 16 april 2024 om 17:45 door Michel Nulens

In de onstabiele atmosfeer mogen we ook vanavond en vannacht nog een aantal buien verwacht, maar ze nemen met het dalen van de temperaturen wel in aantal af. Tussendoor zijn er ook opklaringen en daarin kan het flink gaan afkoelen. Lokaal, maar vooral in de Ardennen is er ook kans op grondvorst. In de Ardennen worden de buien ook winters. Morgen wordt een herhaling van vandaag met het verschil, dat het nog wat kouder wordt, maar er is ook minder wind.

Vanavond nemen de buien in aantal af en zijn er wat meer opklaringen. Er vallen echter wel nog een aantal buien en die kunnen eerst nog gepaard gaan met onweer en hagel. Vannacht nemen de buien verder in aantal af, maar geheel droog wordt het niet. In de bredere opklaringen gaat het bovendien flink afkoelen en komen de minima in Vlaanderen uit rond 3 graden. Aan zee is het wat minder koud bij 6 graden, door invloed van het Noordzeewater. Lokaal, maar vooral in de Ardennen kan het aan de grond vriezen. In de Ardennen kan er trouwens tijdelijk wat sneeuw vallen.

Morgen staan er opnieuw buien op het programma, lokaal vergezeld van onweer en hagel. Er zijn wel wat meer opklaringen, maar de temperaturen komen nog wat lager uit bij maxima rond 9 graden. In de Ardennen wordt het amper 5 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten en voelt wat minder koud aan.

Donderdag schuift een mobiele wig van hoge druk over onze streken vanuit het noorden. Deze is net krachtig genoeg om de buien de kop in te drukken. Het zou dan ook droog moeten blijven en er is ook ruimte voor wat zon. In de Ardennen is de kans op een bui echter wel wat groter. De wind waait zwak tot matig uit het noorden en de maxima liggen rond 12 graden.

image description
Michel Nulens
Sinds 2022 actief als meteoroloog bij Buienradar. Daarvoor beroepsmilitair in het Belgische leger en bij MeteoGroup België.

Actuele temperatuur

Actuele wind