Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Vandaag en morgen nog warm

Vandaag en morgen nog warm

Geplaatst op dinsdag 22 september 2020 om 05:00 door Ed Aldus

Vandaag is het nog zonnig en warm, morgen een onstabiele dag met een toenemende kans op een bui. In de nacht naar donderdag passeert een koufront, daarachter wordt het gevoelig frisser. 

Vandaag begint de dag in het westen en noordwesten met mist. De mist verdwijnt in de loop van de ochtend. In het zuidoosten schijnt de zon. De namiddag verloopt zonnig en warm. De maxima klimmen naar 20 graden langs de kust en 25 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. Er staat nauwelijks wind, in de namiddag staat er een zwakke zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen met in het westen meer bewolking. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 14 graden langs de kust. De wind waait zwak tot matig en komt uit het zuiden- tot zuidwesten.

Morgen zijn er in het oosten perioden met zon, naar het westen is er meer bewolking aanwezig en bestaat er kans op een bui. In de namiddag neemt vanuit het westen de kans op buien toe en bestaat er ook kans op onweer. Het wordt de laatste warme dag. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en nog 24 graden in de Kempen. De zuidwestenwind spant aan tot matig en aan zee tot vrij krachtig of krachtig.

De dagen erna verwachten we wisselvallig en fris weer. Het is wisselend bewolkt en er vallen geregeld buien, tussendoor zijn er opklaringen. Langs de kust staat een vrij krachtige of krachtige wind. Het wordt gevoelig frisser met maxima dalend naar 9 tot 15 graden.

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind