Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Heldere, maar koele avond

Heldere, maar koele avond

Geplaatst op maandag 04 juli 2022 om 17:45 door Michel Nulens

Hogedruk invloeden zorgen voor standvastig en droog weer. Daarbij komt de wind uit het noordwesten en wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Naast zon, zijn er bij momenten ook talrijke wolken en de temperaturen gaan er de volgende dagen stilaan wat op achteruit.

Vanavond nemen de stapelwolken in aantal af en is er nog even flink wat zon. Het koelt daarbij al vrij vlug af. Om 20 uur liggen de temperaturen nog maar net rond 20 graden. Vannacht zijn er heldere perioden, maar ook een aantal wolkenvelden die voorbij trekken. Het koelt af naar een graad of 11 en de wind waait zwak uit het noordwesten.

Morgen wordt met een zwakke tot matige noordwestenwind vochtige maritieme lucht aangevoerd. Er zijn wat meer wolken aanwezig, waarachter de zon soms verstopt wordt. Het blijft wel overwegend droog en er is uiteraard ook nog ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 22 of 23 graden.

Woensdag wordt het een graadje kouder.

image description
Michel Nulens
Sinds 2022 actief als meteoroloog bij Buienradar. Daarvoor beroepsmilitair in het Belgische leger en bij MeteoGroup België.

Actuele temperatuur

Actuele wind