Actueel

Weerbericht

Morgen in het binnenland zomers warm

Geplaatst op zaterdag 18 augustus 2018 om 17:00 door Ed Aldus

De komende dagen trekken soms zwakke storingen doorheen ons land en blijft het droog. De meeste zon-uren verwachten we over het zuidoosten. Morgen wordt het in het binnenland weer zomers warm.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. In Laag-België bestaat er later kans op lage bewolking, afkomstig vanaf de Noordzee. De minima liggen tussen 9° in de Ardennen en 17° langs de kust. De wind waait zwak en aan zee matig en waait uit het zuidwesten.

Morgen is het ten zuiden van Samber en Maas vrij zonnig en droog. In Vlaanderen verwachten we meer bewolking met tussendoor ook zon en ook daar blijft het droog. Het wordt warmer met temperaturen tussen 22 graden langs de kust en 26 graden in de Kempen en in Belgisch-Lotharingen. Er waait een zwakke tot matige westen tot zuidwestenwind.

De dagen erna zien we een licht wisselend weerbeeld met een afwisseling van zon en bewolking en blijft het meestal droog. De temperatuur ligt tussen 22 en 26 graden. Eind van de week lijkt het wisselvalliger en frisser te worden. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.