Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Zonnige avond

Zonnige avond

Geplaatst op zondag 23 juni 2024 om 17:45 door Michel Nulens

Een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren zorgt voor rustig en droog weer. Het kan komende nacht wel nog flink afkoelen, maar dat is positief om de slaap te vatten. Morgen manifesteert de zon zich van de vroege ochtend, tot de late avond, nauwelijks gehinderd door wolken. Het wordt dan ook een stuk warmer bij temperaturen die zomerse waarden bereiken. De dagen daarna klimt het kwik tot ruim boven 25 graden.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken stilaan uit het weerbeeld en wordt het nog flink zonnig, alvorens de zon achter de horizon verdwijnt. Vannacht is het helder of licht bewolkt en het kan flink afkoelen. Het kwik daalt tot een graad of 12. In de Ardennen liggen de minima onder 10 graden. De wind waait zwak uit het noordoosten en lokaal is er wat nevel mogelijk.

Morgen, na wat nevel in de ochtend, wordt het stralend zonnig weer. Er kunnen enkele onschuldige stapelwolken tot stand komen, maar die hinderen de zon niet of nauwelijks. Het blijft uiteraard droog en het wordt warm bij maxima rond 24 graden. In de Kempen kan het zomers warm worden bij 25 graden. Aan zee is het net iets koeler bij 20 graden.

Dinsdag wordt het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Bij een zwak briesje uit het oosten wordt droge landlucht aangevoerd en dat heeft zijn invloed op de temperaturen. Het kwik klimt tot gemiddeld 27 graden. Ook aan de kust wordt het warm bij 22 graden, maar later op de dag ontstaat een zeebries.

image description
Michel Nulens
Sinds 2022 actief als meteoroloog bij Buienradar. Daarvoor beroepsmilitair in het Belgische leger en bij MeteoGroup België.

Actuele temperatuur

Actuele wind