Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Zonnig en zomers warm

Zonnig en zomers warm

Geplaatst op vrijdag 23 augustus 2019 om 06:15 door Ed Aldus

De komende dagen zorgt een hogedrukgebied boven Oost-Europa voor een zuidoostelijke stroming en aanvoer van droge en zeer warme lucht. Het is dan ook zonnig en het wordt in sommige streken tropisch warm.

Vandaag is het zonnig met alleen velden met hoge sluierbewolking. De maxima schommelen tussen 23 graden aan zee en 28 graden boven de zandgronden in de Kempen. En het centrum van het land. Er waait een zwakke oostenwind. Op het strand bestaat er in de namiddag kans op een zeebries.

Vanavond en vannacht is het helder of licht bewolkt. We verwachten minima tussen 10 graden in de Hoge Venen en 12 tot 15 graden in andere streken. De wind waait zwak en aan zee matig en komt uit het oosten. 

Morgen is het opnieuw zonnig met soms sluierbewolking en wordt het warm. De maxima schommelen tussen 25 graden op de Ardense Hoogten, 27 graden langs de kust en 30 graden in de kempen. Er waait een zwakke tot matige oosten tot zuidoostenwind. 

Zondag en begin volgende week zorgt het hogedrukgebied voor zonnig weer met soms alleen velden met hoge sluierbewolking. Het wordt alleen warmer met maxima oplopend naar 25 tot 32 graden. Ook de nachten verlopen later zwoel. Langs de kust bestaat er in de namiddag kans op een verkoelende zeebries. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.