Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Regen

Regen

Geplaatst op donderdag 27 januari 2022 om 07:15 door Sam Hias

Vandaag zijn er tijdens de vroege ochtend nog opklaringen aanwezig, maar vervolgens wordt het zwaar bewolkt en overal zijn er perioden met regen, gevolgd door regenbuien. Het wordt een stuk zachter dan afgelopen dagen, maar er waait een flinke wind.

Vandaag is het ’s ochtends lokaal nog zonnig, maar dat is slechts van korte duur want er nadert een regenzone vanuit het westen. Het wordt overal zwaar bewolkt en er zijn perioden met regen, tijdens de voormiddag in Vlaanderen, later ook in het zuiden van het land. De maxima bedragen gemiddeld 9 graden en er waait een stevige wind met rukwinden tot lokaal 50 km/u.

Vanavond trekken er nog enkele buien door het land, maar al snel wordt het droog en vanaf het noordwesten klaart het bijna volledig op. Ondertussen nemen de rukwinden af, maar de wind blijft flink uit het zuidwesten waaien waardoor de afkoeling beperkt blijft tot 3 à 4 graden.

Morgen zorgt een mobiele druk-wig voor beter weer. Het blijft droog en, na het optrekken van nevel of mist, zijn er brede opklaringen te verwachten over grote delen van België. De temperaturen klimmen tot maximaal 8 graden en de wind zwakt af.

Zaterdag trekt opnieuw een storing door het land, er zijn perioden met lichte regen en het gaat opnieuw flink waaien. Zondag is het lang droog met opklaringen, maar tijdens de late namiddag of avond kan er opnieuw een actieve storing door het land trekken. Het blijft tijdens het volledige weekend nog zacht voor de tijd van het jaar. Volgende week zakt gevoelig koudere polaire zeelucht af naar ons land.

image description
Sam Hias
Sam Hias is een meteoroloog en hydroloog. Hij is actief sinds 2013 en heeft ervaring in het maken van weersvoorspellingen voor verschillende sectoren.

Actuele temperatuur

Actuele wind