Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland


Zonnig en zacht weekend

Zonnig en zacht weekend

Geplaatst op zaterdag 23 februari 2019 om 09:00 door Ed Aldus

Een hogedrukgebied zorgt dit weekend voor zonnig en droog weer. In de namiddag is het zacht, maar de nachten verlopen koud met lichte vorst. Volgende week gaan de temperaturen in de namiddag verder omhoog!

Vandaag is het zonnig en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Ardennen en 11 tot 14 graden in andere streken. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind.

Vanavond en vannacht is het helder en koud met in het binnenland lichte vorst. De minima liggen tussen -4 graden in de Ardense valleien, -2 graden in de Kempen en 2 graden langs de kust. De zwakke wind komt uit het zuidoosten.

Morgen verwachten we opnieuw zonnig en droog weer met in de namiddag ook velden met hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden in de Kempen. Er waait een zwakke oosten- tot zuidoostenwind.

De dagen erna blijft het zonnig en wordt het zachter. De maxima klimmen naar een zeer zachte 14 tot 18 graden. De eerste nachten verlopen nog koud met lichte vorst. In de tweede weekhelft verwachten we meer bewolking, maar het blijft wel droog. De temperatuur gaat dan iets naar beneden.

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.