Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Regen, smeltende sneeuw en sneeuw

Regen, smeltende sneeuw en sneeuw

Geplaatst op dinsdag 26 januari 2021 om 17:00 door Ed Aldus

Vanavond en vannacht passeert een storing met regen, smeltende sneeuw en sneeuw. In de tweede weekhelft wordt het tijdelijk flink zachter met maxima tussen 6 en 11 graden. 

Vanavond en vannacht trekt een neerslagzone van west naar oost doorheen ons land met regen, smeltende sneeuw en sneeuw. In de Ardennen gaat het sneeuwen. De minima situeren zich tussen -2 graden in de Hoge Venen, 1 graad in het centrum en 2 graden langs de kust. De zuid-zuidwestenwind waait matig en langs de kust vrij krachtig.

Morgen is het zwaar bewolkt met sporadisch opklaringen. In het oosten en zuidoosten begint de dag nog met regen of een laatste sneeuwvlok. De maxima klimmen naar 3 graden in de Hoge Venen, 8 graden in de Kempen en 9 graden langs de kust. Er staat een matige westenwind.

De dagen erna  trekken meer actieve storingen doorheen ons land met perioden van regen, ook in de Ardennen. De temperatuur loopt op naar 6 graden in de Hoge Venen en 9 tot 11 graden in andere streken. In het weekend wordt het terug kouder en is het wisselend bewolkt met op zaterdag kans op een sneeuwbui. 

image description
Ed Aldus
Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind