Actueel

Weerbericht

Aantal koude dagen!

Geplaatst op woensdag 12 december 2018 om 06:15 door Ed Aldus

Een hogedrukgebied boven Scandinavië stuurt de komende dagen steeds koudere lucht naar onze streken. Vanaf zondag vindt een omslag plaats naar vrij zacht en wisselvallig weer!

Vandaag - na het verdwijnen van het eventueel aanwezige ochtendgrijs - wisselen zon en bewolking elkaar af en blijft het droog. De maxima bewegen zich tussen het vriespunt in de Hoge Venen en 5 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig en waait uit het oosten tot noordoosten.

Vanavond een vannacht zijn er brede opklaringen afgewisseld door enkele wolkenvelden en blijft droog. In sommige streken kan zich nevel of aanvriezende mist vormen. De minima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen, -2 graden over het centrum van het land en rond het vriespunt over het westen. De wind waait zwak tot matig en komt uit de oost sector.

Morgen is een mooie dag met zonnige perioden en blijft droog. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 3 graden over het westen van het land. Er waait een matige oosten- tot noordoostenwind die het voor het gevoel kouder maakt dan de thermometer aanwijst.

De dagen erna is het eerst nog koud, maar vanaf zondag wordt het zachter. Vrijdag en zaterdag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Het is koud met in de nacht en ochtend lichte tot matige vorst. In de namiddag blijft het in de Ardennen licht vriezen en loopt de temperatuur in Vlaanderen op tot iets boven het vriespunt. Vanaf zondag volgt een omslag naar wisselvallig en vrij zacht weer. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.