Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Vanaf morgen meer zon en droog

Vanaf morgen meer zon en droog

Geplaatst op vrijdag 10 juli 2020 om 17:00 door Ed Aldus

Vanaf morgen wordt ons weer gunstig beïnvloed door een hogedrukgebied bij Ierland dat stilaan dichterbij komt. Het betekent de komende dagen meer zon en oplopende temperaturen. Maandag wordt de warmste dag. 

Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder en blijft het droog. Het wordt fris met minima die zich bewegen tussen 5 graden in de Hoge Venen, 8 graden in de Kempen en 12 graden langs de kust. De wind luwt en wordt zwak. 

Morgen zijn er zonnige perioden met vorming van stapelwolken en bestaat er in het noorden een kleine kans op een lokaal lichte bui. Langs de kust verwachten we vrij zonnige condities. Het is koel voor juli met maxima van slechts 15 graden in de Hoge Venen, 17 graden langs de kust en 18 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig en komt uit de noordwest sector.

De dagen erna is het zondag en maandag vrij zonnig en droog. De maxima gaan omhoog en maandag wordt het 21 graden langs de kust en in de Hoge Venen en 24 graden in de kempen en de Gaume. Dinsdag en woensdag is er meer bewolking aanwezig en neemt de buienneiging toe. Het wordt 20 tot 23 graden.    

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind