Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Wisselvallige week

Wisselvallige week

Geplaatst op maandag 14 oktober 2019 om 09:00 door Ed Aldus

De hele week staat in het teken van lagedrukgebieden en de bijbehorende storingen. Vanaf woensdag verschijnt er een diepe depressie op de Atlantische Oceaan. Het blijft dan ook wisselvallig en de eerste dag is het ook nog opvallend zacht.

Vandaag is het noordwesten zwaar bewolkt met plaatselijk wat regen of motregen. Over het zuidoosten blijft het droog met opklaringen. In de namiddag verschijnen ook in het noordwesten opklaringen en kan er een bui voorkomen. Het wordt vrij warm met maxima oplopend naar 18 graden aan zee en 20 tot 22 graden in andere streken. Er waait een tot matig aantrekkende oosten- tot zuidoostenwind.

Vanavond en vannacht zijn er tijdelijk brede opklaringen en blijft het droog. Eind van de nacht gaat het vanuit het zuidwesten regenen en bestaat er een kleine kans op een donderslag. De erg zachte minima liggen tussen 13 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden in andere streken. 

Morgen trekt een storing doorheen ons land naar het noordoosten met regen. In de namiddag verschijnen de eerste opklaringen over het westen. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden. Er waait een matige en aan zee matig tot vrij krachtige zuidwestenwind.

De dagen erna blijft het wisselvallig in België met geregeld regen of een bui en tussendoor enkele opklaringen. De maxima bewegen zich tussen 13 graden in de Ardennen en 14 tot 16 graden in andere streken. Naar het zich nu laat aanzien verloopt het weekend beter met een wisselende bewolking en kans op een bui. In de temperatuur komt nauwelijks verandering.  

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.