Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Vooral in het noordoosten buien

Vooral in het noordoosten buien

Geplaatst op woensdag 28 september 2022 om 09:15 door Michel Nulens

Het weer wordt in onze streken nog steeds bepaalt door een depressie nabij Denemarken. Daarbij zijn er vooral buien in het noorden en oosten van het land. Nabij de franse grens blijft het meestal droog. Het is nog behoorlijk koud. Morgen komen de maxima wat hoger uit en vrijdag is het lange tijd droog.

Vanochtend vallen er vooral buien aan de kust en is het elders meestal droog. Later komen er vooral buien voor in het noorden en het oosten met mogelijk ook enkele exemplaren in het centrum. In de gebieden nabij de franse grans kan het mogelijk droog blijven en is er wat meer ruimte voor de zon. Het is wel nog steeds behoorlijk koud bij maxima rond 13 of 14 graden.

Vanavond verdwijnen de laatste buien uit het weerbeeld en wordt het overal droog met opklaringen. De meeste opklaringen zijn voor het zuiden van het land. Tegen de ochtend kunnen er opnieuw enkele buien vallen in de kustgebieden. Het wordt een koude nacht bij minima rond 6 graden. In de Ardennen daalt het kwik tot een graad of 2 en kan het aan de grond vriezen. Bij weinig wind is er kans op nevel en lokaal mist.

Morgen kan het even duren alvorens nevel en mist overal opgeruimd zijn. Aan de kust vallen reeds in de ochtend enkele buien. Daarna kan er ook in het binnenland een bui vallen, maar de buien hebben een zeer lokaal karakter. Ongetwijfeld blijft het ook op meerdere plaatsen droog. Het kwik bereikt een graad of 14 en er is weinig wind.

Vrijdag wordt het warmer bij 16 graden en blijft het droog tot de avond. Voor de middag is er veel zon.

image description
Michel Nulens
Sinds 2022 actief als meteoroloog bij Buienradar. Daarvoor beroepsmilitair in het Belgische leger en bij MeteoGroup België.

Actuele temperatuur

Actuele wind