Actueel

Weerbericht

Mooi en aangenaam herfstweer

Geplaatst op woensdag 17 oktober 2018 om 05:00 door Ed Aldus

De komende dagen gaat de temperatuur in België stilaan naar beneden. Een hogedrukgebied zorgt voor rustig en droog weer. In het weekend kan het in de Hoge Venen tot vorst aan de grond komen.

Vandaag is het vrij zonnig met soms hoge- of middelbare wolkenvelden en blijft het droog. De temperatuur schommelt tussen 18 graden langs de kust, 21 graden over het centrum en 23 graden in Belgisch-Lotharingen. De zwakke wind draait in de namiddag naar een meer noord tot noordwestelijke richting.

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt en het droog. Op vele plaatsen kunnen zich nevel en mistbanken gaan vormen. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 10 tot 12 graden in andere streken. De wind waait zwak tot matig en komt uit het noorden tot noordoosten.

Morgen wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af en blijft het droog. Vooral de noordelijke landshelft heeft mogelijk lange tijd te maken met meer bewolking. De maxima liggen tussen 16 graden langs de kust, 18 graden in de Kempen en nog 21 graden in Belgisch-Lotharingen. Er waait een matige noorden tot noordoostenwind.

Vrijdag en in het weekend zorgt een hogedrukgebied voor kalm en droog herfstweer. Er is veel zonneschijn en de maxima klimmen naar gemiddeld 17 graden. In de Hoge Venen kan het in de nacht naar zondag mogelijk tot vorst aan de grond komen. Volgende week stelt zich een noordwestelijke stroming in en wordt er frissere en vochtige lucht naar onze streken gevoerd. De temperatuur gaat dan ook verder naar beneden, maar het blijft meestal droog.

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.