Weerbericht

Weerbericht

Zonnig en warm

Geplaatst op vrijdag 20 april 2018 om 08:30 door Ed Aldus

Een hogedrukgebied blijft het weer in onze streken gunstig beïnvloeden. Het blijft dan ook (zeer) warm voor de tijd van het jaar. Zondag neemt de kans op een regen-, of onweersbui toe en vanaf maandag wordt het gevoelig frisser.

Vandaag is het zonnig en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 20 graden langs de kust en 27 graden boven de zandgronden in de Kempen. Op het strand blijft het frisser. De zwakke tot matige wind draait van zuidwest naar west tot noordwest.

Vanavond en vannacht is het helder met vooral over het westen van het land kans op nevel of mist. De minima liggen tussen 8 graden op de Ardense Hoogten en 13 graden over het centrum van het land. De zwakke wind draait van noord naar noordoost.

Morgen is het opnieuw zonnig en blijft het overal droog. De maxima bewegen zich tussen 20 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. Er waait een zwakke oostenwind. In de namiddag bestaat er op het strand kans een frisse zeebries.

De dagen erna vindt een omslag in het weer plaats. Zondag zijn er zonnige perioden met in de loop van de dag een toenemende kans op een regen-, of onweersbui. Het wordt drukkend warm met maxima tussen 21 en 26 graden. Maandag en dinsdag is het meestal zwaar bewolkt met vooral op dinsdag wat regen. Met maxima rond 15 graden is het gevoelig frisser.

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.