Weerbericht

Weerbericht

Regen en sneeuw

Geplaatst op zaterdag 20 januari 2018 om 08:30 door Ed Aldus

Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met vanuit het zuiden perioden van regen of smeltende sneeuw en in de Ardennen sneeuw. De maxima liggen tussen het vriespunt in de Ardennen en 4 graden aan zee. Er waait een zwakke tot matige veranderlijke wind.

Vanavond en vannacht verplaatst de neerslagzone zich naar het oosten en volgen vanuit het westen opklaringen. In de Ardennen blijft het nog een tijd sneeuwen. Pas later in de nacht wordt het daar droog. De minima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +1 graad aan zee. De zwakke tot matige wind waait uit het westen,- of noordwesten.

Morgen zijn er perioden met zon en blijft het droog. Vanaf de voormiddag wordt het vanuit het zuidwesten stilaan zwaar bewolkt met later in de de namiddag de eerste regen of smeltende sneeuw. In de Ardennen verwachten we eerst sneeuw die overgaat in regen. De maxima schommelen tussen het vriespunt in de Ardennen en 5 graden over het westen. De zwakke tot matige wind kiest in de namiddag voor de zuid sector.   

De dagen erna is het maandag zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen. Het wordt zachter met maxima oplopend naar 7 graden in de Ardennen en 11 graden over het westen. Dinsdag en woensdag blijft het dikwijls grijs en vrijwel droog. Woensdagavond gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt erg zacht met maxima op woensdag oplopend naar 8 tot 14 graden. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.