Weerbericht

Weerbericht

Zon en veel stapelwolken

Geplaatst op zondag 20 augustus 2017 om 06:45 door Ed Aldus

Vandaag zijn er perioden met zon met in het binnenland vorming van veel stapelbewolking en blijft het op de meeste plaatsen droog. De meeste zon verwachten we langs de kust. De maxima liggen tussen 17 graden in de Ardennen en 21 graden in de Kempen. De matige wind waait uit het westen.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen met stilaan meer bewolking vanuit het zuidwesten, maar het blijft meestal droog. De minima situeren zich tussen 8 graden in de Ardennen en 15 graden langs d ekust. De zwakke wind krimpt naar het zuiden tot zuidwesten. 

Morgen is het dikwijls zwaar bewolkt met lokaal wat lichte regen of motregen. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen en 21 graden in de Kempen. De zwakke wind waait meestal uit de zuidwest sector. 

De dagen erna wordt het dinsdag en woensdag zonniger en blijft het vrijwel droog. Het wordt gevoelig warmer met maxima oplopend naar omstreeks 26 graden op woensdag. Op donderdag zijn er zonnige perioden en blijft het meestal droog. De maxima gaan terug naar 20 tot 24 graden. 

image description
Ed Aldus
Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.