Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Later vannacht overwegend droog

Later vannacht overwegend droog

Geplaatst op dinsdag 05 december 2023 om 17:45 door Michel Nulens

Een depressie met de daaraan verbonden storingen verlaat komende nacht stilaan het noordoosten van het land. Daarna wordt het even wat droger, maar is de kans op mist groot. In het westen komen later buien opzetten, maar die sterven uit wanneer ze het binnenland intrekken. Een volgende storing wordt donderdagavond verwacht met regen. Tot dan is het meestal droog en vooral de nacht naar donderdag kan nog koud verlopen bij minima rond het vriespunt. De maxima zijn ruim positief.

Vanavond is het zwaar bewolkt tot betrokken en de regen in het oosten trekt stilaan weg. De buien in het westen schuiven wat meer over het binnenland, maar nemen in aantal af. Tegen de ochtend is het op de meeste plaatsen droog met ook enkele opklaringen in het westen. In de Ardennen kan met het dalen van de temperaturen wat winterse neerslag vallen. De minima liggen in Vlaanderen tussen 3 en 5 graden. In de Ardennen daalt het kwik tot het vriespunt. De wind waait zwak, aan zee matig uit het westen tot het noordwesten. Er ontstaat verspreid mist.

Morgen is het mistig in de ochtend met veel lage wolken. Lokaal kan een spat regen vallen, in de Ardennen een sneeuwvlokje. Vaak is het echter droog en later zijn er ook enkele opklaringen mogelijk. Na de middag is het, op een enkele lokale bui na, overal droog en komen er ook wat meer opklaringen voor. De maxima liggen rond 6 of 7 graden en er staat niet al te veel wind.

Donderdag zijn er enkele opklaringen in de ochtend. Daarna neemt de bewolking gestaag toe. Op het einde van de dag komt er regen opzetten vanuit het westen. De wind kiest voor het zuidzuidoosten en spant aan tot matig. Aan zee kan het krachtig waaien. De maxima zijn ruim positief bij gemiddeld 6 graden.

image description
Michel Nulens
Sinds 2022 actief als meteoroloog bij Buienradar. Daarvoor beroepsmilitair in het Belgische leger en bij MeteoGroup België.

Actuele temperatuur

Actuele wind