Weerbericht

Weerbericht

Morgen regen en sneeuw

Geplaatst op vrijdag 19 januari 2018 om 17:00 door Ed Aldus

Vanavond en vannacht is het gedeeltelijk bewolkt met een afnemende kans op een (winterse) bui of een sneeuwbui ten zuiden van Samber en Maas. De minima bewegen zich tussen 3 graden aan zee, rond het vriespunt over het centrum en -3 graden in de Hoge Venen. De matige wind waait uit de zuidwest sector.   

Morgen trekt een lagedrukgebied over het noorden van Frankrijk naar het oosten. De bijbehorende storing zorgt vanuit het zuiden voor perioden van regen en ten zuiden van Samber en Maas gaat het sneeuwen. De maxima liggen tussen het vriespunt tijdens sneeuwval en 6 graden aan zee. Er waait een matige zuidwestenwind, in de namiddag ruimt de wind naar het noordwesten. 

De dagen erna trekt zondag vanuit het zuidwesten een regenzone doorheen ons land. In de Hoge Venen wordt de regen voorafgegaan door smeltende sneeuw. De maxima klimmen naar 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden over het westen. Maandag is het zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe regen en motregen. Het wordt zachter met maxima oplopend naar 7 graden in de Ardennen en 11 graden over het westen. 

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.