Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Brede opklaringen

Brede opklaringen

Geplaatst op dinsdag 24 november 2020 om 16:45 door Ed Aldus

Het is de komende dagen rustig weer in België. Vandaag komt vanuit het zuiden de zon vaker tevoorschijn. Donderdag passeert een koufront met kans op lichte regen. Vanaf vrijdag verwachten daling van temperatuur naar normale waarden.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen met velden met hoge sluierbewolking. Het blijft droog en de minima situeren zich tussen 1 graad in de Hoge Venen, 3 graden in de Kempen en 6 graden langs de kust. Er waait een matige zuidenwind.

Morgen is het wisselend bewolkt en blijft het droog. Pas eind van de dag neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en komt uit de zuid sector. 

De dagen erna passeert er op donderdag een zwak koufront met kans op lichte regen. Vanaf vrijdag is het tot in het weekend wisselend bewolkt en droog. Donderdag wordt het 8 tot 11 graden. Vanaf vrijdag wordt het kouder met in het weekend maxima tussen 5 en 8 graden. In de Ardennen liggen de minima in het weekend rond het vriespunt. 

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind