Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Vanaf morgen droog

Vanaf morgen droog

Geplaatst op zondag 19 januari 2020 om 09:30 door Ed Aldus

Een krachtig boven de Britse Eilanden verplaatst zich de komende week via onze omgeving naar het zuidoosten. Het zorgt voor droog weer en koude nachten met lichte vorst.

Vandaag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden en kan er lokaal nog een bui voorkomen of een winterse bui in de Ardennen. Het wordt in de namiddag 2 graden in de Hoge Venen en nog wel 8 graden in Vlaanderen. De wind ruimt naar het noorden en waait matig en aan zee matig tot vrij krachtig.

Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder en gaat het licht vriezen. In de Ardennen blijft lage bewolking aanwezig. Verder kan zich mist of mistbanken gaan vormen. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en in de Kempen en +2 graden langs de kust. De wind waait zwak en komt uit het noorden. 

Morgen -  na het verdwijnen van de mist en lage bewolking - zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan zee. De wind waait zwak en komt uit een veranderlijke richting met voorkeur voor het noordoosten.

De dagen erna is het rustig en droog in België met zonnige perioden, maar er bestaat ook soms kans op lage bewolking en mist. De maxima bewegen zich tussen 3 en 8 graden en in de nacht gaat het in veel streken licht vriezen. In de Hoge Venen komt het zelfs de eerste nachten tot matige vorst tot -6 graden. 

image description
Ed Aldus
Al 12 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.