Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Fris met frequent buien

Fris met frequent buien

Geplaatst op dinsdag 12 november 2019 om 05:45 door Ed Aldus

Een lagedrukgebied boven de Noordzee stuurt frisse en onstabiele lucht naar onze streken. Verspreid vallen er buien met in de Ardennen een kleine kans op smeltende sneeuw. De komende dagen blijft het fris voor half november. 

Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt met frequent buien met aan zee kans op onweer. Ten zuiden van Samber en Maas bestaat er eventueel kans op een vlok smeltende sneeuw. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima liggen tussen een frisse 3 graden in de Hoge Venen, 7 graden in Vlaanderen en 8 graden aan zee. 

Vanavond en vannacht vanuit het westen buien met op de Ardense Hoogten kans op sneeuw. In de nacht wordt het in het binnenland droger met opklaringen. De minima situeren zich tussen -1 graad in de Hoge Venen, 2 graden in de Kempen en 5 graden aan zee. Er waait een matige en aan zee eerst vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen is het wisselend bewolkt met verspreid enkele buien. Ten zuiden van Samber en Maas bestaat er kans op een bui van smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 8 graden in Vlaanderen. winterse bui. De wind waait zwak tot matig uit de zuidwest sector. 

De dagen erna blijft het fris voor half november. Het blijft wisselvallig met regen of een bui bij tussenpozen. Ten zuiden van Samber en Maas kan het vrijdag enige tijd licht gaan sneeuwen. De maxima gaan terug naar 1 tot 6 graden op vrijdag.  

image description
Ed Aldus
Al 10 jaar weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.