Actueel

Weerbericht

Weerbericht België

Morgen gevoelig warmer

Morgen gevoelig warmer

Geplaatst op zaterdag 08 mei 2021 om 17:00 door Ed Aldus

Morgen wordt het zomers warm met in de ochtend en avond kans op onweders. De maxima klimmen morgen in de Kempen naar 27 graden. Volgende week wordt het frisser en is het wisselvallig.    

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en tegen het eind van de nacht bestaat er in het zuidwesten kans op een onweersbui. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen, 11 graden in de Kempen en 12 graden langs de kust. De wind waait matig en komt uit de zuid sector. 

Morgen begint de dag in het westen en noordwesten met onweersbuien die lokaal kunnen zorgen voor veel regen, hagel en rukwinden. In de voor- en namiddag blijft het droog met zonnige perioden. In de loop van de avond neemt de onweerskans in het westen opnieuw toe. De maxima schommelen tussen 21 graden langs de kust, 23 graden in de Hoge Venen en 26 of 27 graden in de Kempen en in het centrum. Er waait een matige zuidenwind.

De dagen erna passeert er maandag van west naar oost een koufront met regen en kans op onweer. In de namiddag wordt het vanuit het westen droger met opklaringen. De maxima bewegen zich tussen 15 tot 19 graden terug frisser. 

image description
Ed Aldus
Al jaren weerman bij Buienradar! Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.

Actuele temperatuur

Actuele wind