Azië

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Stedentrip-Weer

Stedentrip-Weer

Geplaatst op woensdag 29 mei 2024 om 08:15 door Ed Aldus

Voor een stedentrip naar de prachtige stad Nice ziet het weer er de komende tijd gewoon goed uit. Op donderdag is er flink wat zon, blijft het droog en wordt het 's middags 23 graden. Vrijdag is het zonovergoten, ook dan droge condities en een temperatuur van ongeveer 23 graden. In de loop van het weekend wordt het wat wisselvalliger met vooral op zondag meer bewolking en een enkele regenbui. De temperatuur neemt een klein stapje terug en komt in de middag uit op 22 graden. Tijdens je verblijf in Nice zijn er enkele minder bekende, maar zeer interessante bezienswaardigheden te ontdekken: Ga eens naa Colline du Château, dit kasteel op de heuvel biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee. 

In Istanboel is het de komende tijd standvastig weer. Donderdag en vrijdag schijnt de zon uitbundig en wordt het zomers warm met in de middag 25 of 26 graden. Ook in het weekend is er geen wolkje aan de lucht en loopt de temperatuur op zondag zelfs op naar 29 of 30 graden. Regen is de komende tijd niet aan de orde! Bezoek het kleurrijke Balat of het sfeervolle Kadıköy voor een authentieke ervaring.

In Parijs zien we een wisselvallig weertype voor de komende tijd. Op donderdag overheerst bewolking met in de middag kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur is aan de lage kant voor de tijd van het jaar, het wordt slechts 18 graden. Ook vrijdag en zaterdag is er veel bewolking en weinig zon. Uit het wolkendek kan af en toe wat lichte regen of een bui vallen. De temperatuur blijft rond de 18 graden. In de loop van zondagmiddag komt de zon wat vaker tevoorschijn en stijgt de temperatuur een beetje, tot maximaal 19 graden. Bezoek het charmante Canal Saint-Martin of de pittoreske straatjes van Le Marais.

Tegenwoordig reizen veel mensen naar Dubai. Het is daar de komende tijd gloeiend heet! Van donderdag tot en met zondag schijnt de zon uitbundig en loopt de temperatuur dagelijks op naar 40 tot 42 graden. In de nacht komt de temperatuur niet lager uit dan 30 graden. Een bezoek aan de rustige Alserkal Avenue of de historische wijk Al Fahidi kan een verfrissende afwisseling bieden.

Het weer in Oslo kenmerkt zich door wisselvalligheid. Op donderdag is er veel bewolking en moet rekening worden gehouden met enkele buien waarbij er kans bestaat op onweer. Het is iets minder warm met een temperatuur van 18 graden. Op vrijdag is er af en toe zon en vallen er ook enkele buien bij een middagtemperatuur van 22 graden. Zaterdag valt er nog een bui, maar op zondag is er meer zonneschijn en blijft het droog. De temperatuur gaat flink omhoog met op zondag een zomerse temperatuur van 26 graden. Bezoek de levendige wijk Grünerløkka of het serene Ekebergparken.

In Londen is er op donderdag slechts af en toe zon en valt er in de middag een enkele bui. De temperatuur komt uit op ongeveer 17 graden. Vrijdag is het overwegend bewolkt en kan er soms wat lichte regen of motregen vallen. De temperatuur verandert nauwelijks; het wordt dan ook 16 of 17 graden. Zaterdag is er af en toe zon, vrijwel droog en wordt het 18 graden. Zondag is de beste dag van het weekend met de meeste zonuren en blijft het droog. De middagtemperatuur van 20 graden maakt het aangenaam warm. Ontdek de minder bekende wijk Notting Hill of het gezellige Borough Market.