Zuid-Amerika

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Vakantieweer Europa

Vakantieweer Europa

Geplaatst op woensdag 10 augustus 2022 om 08:45 door Ed Aldus

Het weer in Duitsland ziet er de komende dagen tropisch heet uit. Op donderdag en vrijdag schijnt de zon volop en wordt het erg warm. Op vrijdag varieert de middagtemperatuur van 27°C in het uiterste noorden en tussen 30 en 33°C in het binnenland. In het weekend blijft de zon schijnen en wordt het nog heter met maxima tussen 29°C en 35°C. Op maandag verschijnt er in het westen meer bewolking, maar het blijft wel droog. In het oosten is het nog zonovergoten. De maxima blijven hoog uitkomen en variëren tussen 28 en 33°C.

In Zweden is het ook uitstekend zomerweer de komende tijd. In het zuiden is het donderdag en vrijdag zonovergoten. In het midden en noorden wordt de zon afgewisseld door enkele wolkenvelden. De middagtemperatuur varieert van 13°C in het uiterste noorden tot 29°C in de buurt van Stockholm. In het midden van het land valt er op zaterdag een enkele regenbui. Verder is het zonnig in het zuiden en komt er meer bewolking voor in het noorden. In de middag varieert de temperatuur van 15°C in het noorden, 21°C in het midden van het land en 25°C in het zuiden. Op zondag en maandag komt er weinig verandering in het huidige weerbeeld. Het betekent in het zuiden zonnig weer en naar het noorden toe meer bewolking en een enkele bui. Het wordt 's middags 15°C in het noorden tot 27°C in de buurt van Stockholm.

In Portugal is het hoogzomers de komende dagen. De zon schijnt op donderdag en vrijdag onafgebroken en het is heet. Langs de noordkust wordt het rond 28°C terwijl het in het binnenland 34 tot 36°C wordt. Langs de Algarve komt de temperatuur uit op ongeveer 28°C. In het weekend blijft het zonovergoten en is op zaterdag een bui langs de Algarve niet helemaal uitgesloten. Het blijft warm met maxima tussen 28°C langs de Algarve, 28°C in de buurt van Lissabon en 27 tot 32°C in het binnenland.

In België is het op donderdag en vrijdag zonovergoten en het blijft aanhoudend droog. Het wordt warmer met op donderdag temperaturen tussen 28°C langs de kust en in de Hoge Venen en 31 tot 33°C in het binnenland. Op vrijdag wordt het 28 tot 34°C. Op zaterdag is er alleen maar zonneschijn en is het in het hele land tropisch heet. De maxima liggen dan tussen 30 en 35°C. Op zondag verschijnt er vanuit het westen sluierbewolking, maar het blijft droog en heet. In de temperatuur komt geen verandering, die varieert in de middag tussen een tropische 30 en 35°C.