Meteorologen

Michel Nulens

Avatar van  Michel Nulens Sinds 2022 actief als meteoroloog bij Buienradar. Daarvoor beroepsmilitair in het Belgische leger en bij MeteoGroup België.
 

"Als meteoroloog voel je je soms heel klein, ook al was de voorspelling correct."

Kort overzicht van de loopbaan

Als beroepsmilitair kreeg ik een doorgedreven opleiding in het weer voorspellen. Toen het Belgische leger nog in Duitsland gestationeerd was, voorzag ik de piloten van het licht vliegwezen (Helikopters) van weersvoorspellingen. Later mocht ik ook de voorspellingen doen voor de F16 in Kleine Brogel en nog wat later maakte ik deel uit van het hoofdstation in de Meteo Wing te Beauvechain. Ondertussen deed ik ook de weerpraatjes op Radio 2 Limburg. Na een 10-jarige carrière als beroepsmilitair maakte ik de overstap naar MeteoGroup België. Een grote diversiteit van weervoorspellingen viel me te beurt; van weerberichten voor kranten, TV en radio tot op locatie bij de grote festivals als Tommorowland, Rock Werchter enz...Ondertussen werd ik ook vaak gevraagd door TVL (TV Limburg) om wat uitleg te geven bij speciaal weer. Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer als Meteoroloog en fotograaf.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het is een enorm boeiende job met een grote afwisseling en diversiteit. Ook vind ik het geweldig om een blik in de toekomst te kunnen werpen. Of het nu regent, sneeuwt of mooi weer is, het geeft een erg voldaan gevoel als het voorspeld was.

Meest memorabele moment in je carrière?

De storm bij Pukkelpop en de overstromingen in België in 2021. Het is onvoorstelbaar dat het weer zo een impact kan hebben en als meteoroloog word je heel klein. Ook al was het voorspeld, je hebt steeds het gevoel dat je meer kon doen.