Meteorologen

Max Verhagen

Avatar van  Max Verhagen Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar, gespecialiseerd in radarmeteorologie. Afgestudeerd aan Universiteit van Wageningen.
 

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

Tijdens mijn opleiding Bodem, Water en Atmosfeer aan de Wageningen University was ik in 2013 de eerste stagiair die bij RTL Weer & Verkeer/Buienradar rondliep. Kort nadat ik afstudeerde, kwam de vraag vanuit Buienradar of ik wilde werken aan de nieuwe en betere Nederlandse en Europese regenradars vanaf maart 2014.

Kort overzicht van de loopbaan

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Wageningen University en ben ik meteen gaan werken voor RTL Weer & Verkeer en Buienradar. De regenradars van de oprichters van Buienradar voldeden niet meer aan de kwaliteitseisen van Buienradar. Zowel de Nederlandse als de Europese actuele en verwachtingsradars zijn compleet nieuw ontwikkeld. De huidige regenradars zijn hierdoor nauwkeuriger, sneller beschikbaar en zien er natuurlijker uit. Ook de 7-daagse weersverwachting is opnieuw ontwikkeld en verbeterd.

Wat is er zo leuk aan het vak?

De extremen gevalletjes. Dat betekent extra drukte op de site, maar ook extra genieten van bijvoorbeeld diepvrieskoude dagen, hittegolven of (nachtelijke) onweders. Zo kwam ik in de zomer van 2014 geregeld half slapend op het werk doordat ik ’s nachts naar het onweer ging kijken.