Meteorologen

Jan Visser

Avatar van  Jan Visser Sinds 2008 als weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Noord-Holland.
 

"Het weer sluit je nooit af. Er is altijd wel iets aan de hand: dan in eigen land, dan weer (net) buiten onze landsgrenzen."

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

Ik ben in mei 2009 begonnen bij Buienradar. In 2011 werd Buienradar overgenomen door RTL en ook daar werk ik met veel plezier.

Kort overzicht van je loopbaan

Al vanaf mijn 8ste ben ik gefascineerd door het weer en dan met name winterweer. Aanvankelijk was het mijn hobby. Ik knipte weeroverzichten uit de kranten en op 'mijn Marken', waar ik in 1956 geboren ben, bouwde ik vanaf oktober 1974 aan een weerstation met regenmeters en (grond)thermometers. Vanaf 1987 nam ik bij het dagblad Trouw en het Vrije Volk het roer over van weerfenomeen Hans de Jong en later ging ik ook werken voor RTV Noord-Holland en Radio 10 Gold. Voor het Noordhollands Dagblad werkte ik al vanaf de zomer van 1984. De mooie tijden van de dagbladen en Radio 10 met Tom Mulder zijn helaas voorbij. Ik werk nu echter met veel plezier voor Buienradar waar ik de bijzonderheden van het weer in het buitenland behandel alsmede de verwachtingen voor de vakantielanden. Verder beheer ik een eigen succesvolle website en doe op zondagochtend het weer in het programma 'De ochtend op vier' van de KRO.

Wat is er zo leuk aan het vak?

In de dynamiek van het weer op de gematigde breedten schuilt ook de uitdaging. Het weer sluit je nooit af. Er is altijd wel iets aan de hand: dan in eigen land, dan weer (net) buiten onze landsgrenzen. Verder heb ik een grote passie voor het schrijven.

Meest memorabele moment in je carrière?

De grote storm van 25 januari 1990. Ik had op die dag verschillende uitzendingen voor Radio Noord-Holland en tegelijkertijd schoven enkele honderden dakpannen naar beneden. Ook de sneeuwstormen in de winter van 1979 en de augustushittegolf van 1975 waren schitterende gebeurtenissen.