Muggen

Praktische tips

Wat te doen tegen muggen?

Tip 1: plaats horren

Een efficiënte oplossing tegen muggen in je huis is een goed passende hor. Let op: de hor moet wel goed passen, want kieren van meer dan 1,7 millimeter zijn voor muggen al groot genoeg om tussendoor te kruipen.

Tip 2: anti-muggen middelen

Anti-muggen middelen met 30% tot 50% DEET (N,N-diethyl-m-toluamide) zijn aanbevolen voor volwassenen en kinderen ouder dan 13 jaar. Deze middelen zijn voor enkele uren effectief. Middelen met een lager percentage DEET bieden bescherming voor een korte periode en dienen vaker toegebracht te worden.

Tip 3: bedek je

Bedek armen en benen door een shirt met lange mouwen en een lange broek om steken te voorkomen.

Tip 4: verwijder stilstaand water

Verwijder stilstaand water in bakken, kannen, achtergelaten voorwerpen, dakgoten enz. Deze vormen de perfecte omgeving voor de voortplanting van muggen. Ze houden ervan hun eitjes in water te leggen.


Tip 5: klamboe

Gebruik fysieke barrières zoals klamboes op plaatsen waar veel muggen zijn.

Tip 6: parfum en geuren

Vermijd parfums, geuren, geparfurmeerde shampoo's, geparfurmeerde handcremes etc. Om muggen te vermijden kun je het beste geurvrije producten gebruiken.

Tip 7: Zet een airco of ventilator aan

Gebruik op warme dagen een airco of klimaatbeheersing in huis, want daar houden muggen niet van. Je zou ook een ventilator kunnen overwegen, want muggen willen liever niet gehinderd worden door een sterke wind als ze hun bloedmaal komen nemen.